Hoe je je WordPress-website kunt beheren als beginner: Een stap-voor-stap gids

Als beginner kan het beheren van een WordPress-website overweldigend lijken. Maar geen zorgen, met deze stap-voor-stap gids zul je zien dat het eigenlijk heel eenvoudig is. Het WordPress-dashboard maakt het gemakkelijk om pagina’s en berichten toe te voegen en te bewerken en om instellingen aan te passen.

Stap 1: Inloggen op je WordPress-dashboard

Het eerste wat je moet doen is inloggen op het dashboard van je WordPress-website. Om dit te doen, voeg je “/wp-admin” toe aan het einde van het URL-adres van je website. Bijvoorbeeld, als het adres van je website “www.example.com” is, voeg dan “/wp-admin” toe zodat het eruitziet als “www.example.com/wp-admin“. Voer vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot het dashboard.

Stap 2: Pagina’s toevoegen en bewerken

Als je een nieuwe pagina wilt toevoegen, ga dan naar het gedeelte ‘Pagina’s’ in het dashboard en klik op ‘Nieuwe toevoegen’. Voeg een titel en inhoud toe aan de pagina en klik op ‘Publiceren’ om de pagina op te slaan. Om een bestaande pagina te bewerken, ga je naar het gedeelte ‘Pagina’s’, klik je op de pagina die je wilt bewerken en voer je de gewenste wijzigingen door.

Stap 3: Berichten toevoegen en bewerken

Als je een nieuw bericht wilt toevoegen, ga dan naar het gedeelte ‘Berichten’ in het dashboard en klik op ‘Nieuwe toevoegen’. Voeg een titel en inhoud toe aan het bericht en klik op ‘Publiceren’ om het bericht op te slaan. Om een bestaand bericht te bewerken, ga je naar het gedeelte ‘Berichten’, klik je op het bericht dat je wilt bewerken en voer je de gewenste wijzigingen door.

Stap 4: Instellingen aanpassen

Om de algemene instellingen van je website aan te passen, ga je naar het gedeelte ‘Instellingen’ in het dashboard en klik je op ‘Algemeen’. Hier kun je de titel en beschrijving van je website aanpassen. Als je bijvoorbeeld een blog over gezonde voeding hebt, kun je de titel van je website wijzigen in ‘Gezonde Voeding Blog’ en een beschrijving toevoegen zoals ‘Tips en recepten voor een gezonde levensstijl’. Om de menu’s van je website aan te passen, ga je naar het gedeelte ‘Weergave’ en klik je op ‘Menu’s’. Hier kun je de gewenste pagina’s of berichten toevoegen aan het menu, zodat het gemakkelijk is voor bezoekers om door je website te navigeren.

Conclusie

Het beheren van je WordPress-website is eenvoudiger dan je denkt. Met het gebruik van het WordPress-dashboard kun je gemakkelijk pagina’s en berichten toevoegen en bewerken, en instellingen aanpassen. Het belangrijkste is om te onthouden dat je altijd terug kunt gaan en wijzigingen kunt aanbrengen als dat nodig is. Met deze gids ben je goed op weg om