7 effectieve manieren om je WordPress website te beschermen tegen hackers

Als eigenaar van een WordPress website is het belangrijk om de nodige beveiligingsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot jouw website. In dit blogbericht delen we enkele belangrijke tips om jouw WordPress website te beveiligen tegen hackers.

1. Houd WordPress up-to-date

Het is belangrijk om WordPress regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. WordPress wordt voortdurend bijgewerkt om beveiligingsproblemen op te lossen en nieuwe beveiligingsfuncties toe te voegen. Door WordPress up-to-date te houden, verklein je de kans op een hack.

2. Gebruik sterke wachtwoorden

Gebruik sterke wachtwoorden voor alle gebruikersaccounts op jouw website, inclusief de administrator-account. Gebruik een combinatie van letters, cijfers en symbolen en zorg ervoor dat het wachtwoord minimaal 8 karakters lang is. Vermijd het gebruik van voor de hand liggende woorden of combinaties zoals “password” of “123456”.

3. Beperk inlogpogingen

Door het beperken van het aantal inlogpogingen, kun je voorkomen dat hackers met brute force inloggen op jouw website. Gebruik een plug-in zoals Limit Login Attempts Reloaded om het aantal inlogpogingen te beperken en de toegang te blokkeren na een bepaald aantal pogingen.

4. Beveilig jouw wp-admin map

Jouw WordPress-dashboard is te vinden op de /wp-admin URL. Het is belangrijk om deze map te beveiligen omdat het de gevoeligste locatie op jouw website is. Gebruik een plug-in zoals iThemes Security om extra beveiligingsmaatregelen toe te voegen, zoals tweefactorauthenticatie en het wijzigen van de login-URL.

5. Maak regelmatig back-ups

Maak regelmatig back-ups van jouw WordPress-website, zodat je in geval van een hack snel kunt herstellen. Gebruik een plug-in zoals UpdraftPlus om automatisch back-ups te maken en deze op te slaan op een externe locatie zoals Dropbox of Google Drive.

6. Verwijder ongebruikte thema’s en plug-ins

Ongebruikte thema’s en plug-ins kunnen een beveiligingsrisico vormen als ze niet up-to-date worden gehouden. Verwijder alle thema’s en plug-ins die je niet gebruikt en houd de rest up-to-date.

7. Gebruik SSL

SSL (Secure Sockets Layer) versleutelt de communicatie tussen de browser van de bezoeker en jouw website. Hierdoor wordt het voor hackers moeilijker om gegevens te onderscheppen. Zorg ervoor dat jouw website SSL gebruikt door een SSL-certificaat te installeren.

Conclusie

Het beveiligen van jouw WordPress website tegen hackers is van cruciaal belang om jouw website en gegevens veilig te houden. Door de bovenstaande tips op te volgen, kun je de kans op een hack minimal